top of page

Customer Service Medewerker

BLÅKLÄDER

Locatie: Meppel

Dienstverband: 38 uur

Vacaturenummer: 24008

In deze functie als Customer Service Medewerker maak je deel uit van het Customer Service Team en heb je daarin de focus op credit (klantenvorderingen en -betalingen). Een job waarin initiatief en verantwoordelijkheid nemen erg geapprecieerd wordt.

Wil jij een sterk merk vertegenwoordigen van ’s werelds leidinggevende fabrikant van werkkleding en wil je onderdeel zijn van een hecht team die er steeds keihard voor gaat?


Dan past deze functie bij jou!


Blåkläder is een familiebedrijf die sinds 1959 werkkleding produceert in zijn eigen fabrieken. Ondertussen is Blåkläder actief in 24 verschillende landen, gaande van de USA, Europa tot en met Japan.


Heb jij de gedrevenheid en eigenzinnige persoonlijkheid die bij Blåkläder, horen? Ontdek dan de vacature van Customer Service Medewerker!!

Intro
Beeldmerk DB.png

Wat je gaat doen

In deze functie ben je onderdeel van het Customer Service Team waarin je je hoofdzakelijk richt op credit (klantenvorderingen en -betalingen). Je volgt samen met de Office Manager de klantenbetalingen op en punt zodoende hun klantenvorderingen wekelijks af. Teneinde zo weinig mogelijk openstaande, vervallen verkoopfacturen te hebben, neem je wekelijks ook proactief contact op met de desbetreffende klanten zowel per mail als telefoon. Daarnaast ben je medeverantwoordelijke voor alle orders en retouren en ben je hét aanspreekpunt hiervoor bij de klant alsook het eigen verkoopteam. Je werkt hierbij zéér gestructureerd en bent gefocust waarbij deadlines daarin voor jou leidend zijn. Je rapporteert bij dit alles aan de Office Manager NL en werkt vanuit het kantoor te Meppel.

Beeldmerk WIT.png

Wie jij bent

Je bent een energieke, klantgerichte en communicatief sterke persoon met oog voor detail die ervoor gaat dat er zo min mogelijk klantenvorderingen open staan. Hierbij schroom je niet om de telefoon te pakken en op een vriendelijk doch effectieve manier de betreffende personen hierin mee te krijgen. Daarbij heb je een no-nonsense houding en ben je een open communicator, zelfstandig en sociaalvaardig. Je stelt klantentevredenheid voorop met een gezond evenwicht tussen de klantenbelangen en de bedrijfsdoelstellingen.


Van jouw opleiding en of ervaring verwachten we:

  • Je bent leergierig en bereid bij te leren zodoende je een expert wordt in hun ERP-systeem.

  • Werkervaring in een customer servicefunctie en/of credit managementfunctie is een grote pre.

  • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.

Beeldmerk WIT.png

Wat wij bieden

Als Customer Service Medewerker kun je rekenen op:

  • Een salaris in lijn met jouw ervaring.

  • Contract van bepaalde tijd (1 jaar) met mogelijkheid tot omzetting naar een contract van onbepaalde tijd.

  • Een laptop.

  • 25 vakantiedagen.

  • Een gedegen inwerktraject met veel praktische training.

  • Een sterk en hecht team die er keihard samen voor gaat en waarmee ze jaarlijks samen enkele leuke teamactiviteiten doen.

Blåkläder is een vooruitstrevend en ondernemend bedrijf met een familiegevoel. Bij hen heb je alle gelegenheid om je te ontwikkelen zover je wilt met de vaardigheden die je hebt.

Beeldmerk DB.png

Maak kennis

Blåkläder is een familiebedrijf dat, met hun lokale touch, een lange weg heeft afgelegd om de grote wereld van werkkleding over te nemen. Ze zijn een internationaal hechte groep van ongeveer 350 familieleden in 16 verschillende landen die diversiteit, bedrijfscultuur, duurzaamheid en kwaliteit bij alles wat ze doen bovenaan de prioriteitenlijst plaatsen. Vanuit hun hoofdkantoor in Svenljunga (Zweden) doen ze alles van productontwikkeling, logistiek en opslag tot marketing. Grote delen van het totale assortiment worden geproduceerd in hun fabrieken in Azië.

Customer Service Medewerker
Wat je gaat doen
Wie jij bent
Wat wij bieden
Maak kennis
Contact
Customer Service Medewerker

Enthousiast over deze functie?

Als je enthousiast bent geworden over deze functie, kun je voor meer informatie opnemen met Stefan van Grieken.  S.van.grieken@why-search.nl en/of 06 46615016.

bottom of page