top of page

Key Accountmanager

AKZONOBEL

Locatie: Regio Apeldoorn-Zwolle-Amersfoort

Dienstverband: 40 uur

Vacaturenummer: 24016

Voor onze opdrachtgever zoeken wij een gedreven Key Accountmanager voor het Sikkens Center Netwerk. In deze rol ga je de omzet van het topmerk Sikkens verhogen bij bestaande Key Accounts in de regio, denk aan Vastgoed Onderhoud – en Schildersbedrijven met meer dan 20 schilders en professionals als architecten, aannemers en projectontwikkelaars. En je krijgt ook nog een uitdagende target voor het binnenhalen van nieuwe Key Accounts. Je bent nauw betrokken bij het opstellen en uitvoeren van het marktbewerkingsplan en je ondersteunt actief de verkoopacties van Sikkens. Als je energie krijgt van een dynamische, commerciële rol en wilt werken voor een toonaangevend merk bij één van de grootste en meest ambitieuze multinationale verfproducent ter wereld, is dit een unieke kans!


En dan past deze functie bij jou!


AkzoNobel is 's werelds grootste verf- en coatingsbedrijf, met leidende marktposities en merken in landen over de hele wereld. Het merk Sikkens beschikt over tientallen verkooppunten in Nederland en vanuit deze filialen staan zij in contact met de eindgebruikers, de professionele schilders. Voor de regio Apeldoorn-Zwolle-Amersfoort zijn wij nu op zoek naar een Key Account Manager die actief de markt gaat benaderen ter ondersteuning van het Sikkens Center Netwerk.


Heb jij de gedrevenheid die bij AkzoNobel past? Ontdek dan de vacature van Key Accountmanager!!

Intro
Beeldmerk DB.png

Wat je gaat doen

In deze functie zorg je voor omzetgroei bij Key Accounts, versterk je de marktpositie en ondersteun je het Sikkens center Netwerk in jouw regio. Je managet het klantbelang voor Key Accounts en hebt hierbij een significante rol richting directies, identificeert de behoeftes in persoonlijke gesprekken en speelt hierop in. Je maakt een prospectplan voor top-15 adressen in lijn met het jaarlijkse marktbewerkingsplan waarin (concurrentie)analyse, de doelen en acties/activiteiten beschreven staan. Je maakt hierbij gebruik van leadgeneratie tools zoals KVK, Cobouw en interne afdelingen. Daarnaast Implementeer je concepten uit de markt zoals Resultaatgericht Vastgoed Onderhoud en organiseer en geef je technisch (commerciële) voorlichting d.m.v. advisering, demonstraties en Toolboxen en initieer en organiseer je regionale events samen met de Sikkens Center franchisenemer in de regio. Tevens manage je lange termijn samenwerking in afspraken en adviesprojecten tussen bovenregionale Key Accounts waar je als een ‘spin in het web’ binnen het netwerk fungeert en relaties en belangen op een juiste manier weet af te wegen. Uiteraard maak je bij al jouw werkzaamheden optimaal gebruik van CRM.

Beeldmerk WIT.png

Wie jij bent

Als persoon ben je ijzersterk in relatiemanagement, ben je een echte netwerker en ben je zeer klant- en resultaatgerichtheid. Je bent competitief en haalt voldoening uit het vergroten van het marktaandeel van Sikkens in jouw toegewezen gebied en daarvoor beschik je over een winnaarsmentaliteit en heb je New Business ontwikkelen in jouw DNA zitten. Om de verbinding aan te gaan, ben je sociaal zeer vaardig, communicatief sterk en kun je goed samenwerken.


Van jouw opleiding en ervaring verwachten we:

  • HBO werk en denkniveau, afgeronde Hbo-opleiding (commerciële) economie, bedrijfskunde, techniek of vergelijkbaar is een pré.

  • Minimaal 3-5 jaar relevante ervaring in de Verf- en Coatings industrie of bouw gerelateerd vakgebied.

  • Erkende salesvaardigheden: gericht op uitbouwen relatie (relatiebouwer), verkopen van toegevoegde waarde en gevoel voor binnenhalen prospects.

  • Je hebt ervaring met projectmanagement en het geven van presentaties.

  • Vloeiend in Nederlands en gevorderd in Engels (woord en geschrift).

Beeldmerk WIT.png

Wat wij bieden

Als Key Account Manager kun jij rekenen op:

  • Goed salaris en goede secundaire voorwaarden (bovengemiddeld aantal vakantiedagen).

  • Functie binnen een grote organisatie waar er vele mogelijkheden zijn om te blijven ontwikkelen.

  • Laptop en telefoon van de zaak.

  • Een auto van de zaak.

Beeldmerk DB.png

Maak kennis

Onze opdrachtgever, AkzoNobel, heeft passie voor verf. Ze zijn experts op het gebied van het maken en verkopen van verf en coatings en zijn dé referentie in kleur en bescherming sinds 1792. Ze leveren toonaangevende merken – waaronder Flexa, Sikkens, International en Interpon - aan klanten overal ter wereld. In Nederland heeft AkzoNobel 2.500 medewerkers in dienst, verspreid over zeven locaties. Zij maken en verkopen hun producten en leveren know-how en expertise. In een aantal landen hebben ze nationale organisaties die de nationale activiteiten en belangen coördineren en behartigen. Bij AkzoNobel geloven ze dat ze hun onderneming maar net zo snel kunnen laten groeien als hun mensen. Eigen ideeën, out-of-the-box initiatieven en visie op relatiebeheer worden erg gewaardeerd en daarmee kun je ver komen! Binnen de organisatie hechten ze verder veel waarde aan de inzet van Performance Management om effecten van gedrag meetbaar te maken en activiteiten toe te splitsen op de targets. Zo word je uitgedaagd na te denken over de juiste balans in strategische afwegingen en de energie die je in klanten steekt in relatie tot het behaalde rendement.

Key Accountmanager
Wat je gaat doen
Wie jij bent
Wat wij bieden
Maak kennis
Contact
Key Accountmanager

Enthousiast over deze functie?

Als je enthousiast bent geworden over deze functie, kun je voor meer informatie contact opnemen met Henk Westerduin. h.westerduin@why-search.nl 06 156 318 04.

bottom of page