Wat doen we?

Beeldmerk WIT.png

WHY Search is een relatief jong recruitment bureau, gespecialiseerd in het werven en selecteren van commerciële functies in segmenten als maakindustrie, IT & Telecom en eCommerce. Ons compacte team bestaat uit toegewijde professionals met veel praktijkervaring in commercie en human resources.

 

Wij werken vanuit oprechte aandacht voor de mens en we hechten veel waarde aan duurzame verbintenissen. Daarom lopen wij vaak net iets harder dan de rest en zijn we transparant in wat we doen. We maken die extra meters om enkel de kandidaten te vinden die optimaal passen bij de commerciële uitdagingen van onze opdrachtgevers.

 

Om tot de beste prestaties te komen, hebben wij het V4 Sales Matching Proces ontwikkeld. Dit bestaat uit vier processtappen: vinden, verdiepen, verleiden en verankeren. Met dit bewezen proces kunnen wij ultieme matches garanderen.

 
 
Beeldmerk DB.png

V4 Sales Matching Proces

Om de beste en meest duurzame verbindingen te kunnen leggen tussen onze opdrachtgevers en commerciële kandidaten, heeft WHY Search het V4 Sales Matching Proces ontwikkeld. Dit bestaat uit de volgende vier processtappen.

01.

Vinden

Geschikte sales professionals komen niet zomaar aanwaaien. Daarom gaan we altijd actief en discreet op zoek naar de beste en meest geschikte mensen. Onze aanpak vergt een intensieve en persoonlijke benadering die maximaal drie topkandidaten oplevert.

02.

Verdiepen

Persoonlijk contact is voor WHY Search essentieel. We spreken graag iedereen die betrokken is bij het besluitvormingsproces rond nieuwe commerciële talenten. Hierdoor wordt ons beeld compleet en de zoekopdracht glashelder. Door ons daarnaast volledig te verdiepen in de mens achter het commerciële talent zijn wij in staat de juiste match te vinden.

03.

Verleiden

De beste commerciële professionals hebben al een prima baan. Ze zoeken meestal slechts latent iets nieuws. Wij schotelen hen een zo zuiver en eerlijk mogelijk beeld van de opdrachtgever en functie voor. In diverse gesprekken proberen we dan gezamenlijk tot de conclusie te komen dat het een ideale vervolgstap voor hun carrière is.

04.

Verankeren

We hechten erg aan vertrouwensrelaties met onze opdrachtgevers en kandidaten. We willen bedrijven écht leren kennen en ontdekken welke talenten en levenservaringen onze kandidaten hebben gevormd. Alleen zo kunnen we daadwerkelijk duurzaam verbinden.